Proiectarea gradinii – planseta de desen

Secretul pentru valorificarea la maximum a micului dvs spatiu, atat din punct de vedere visual, cat si ca utilitate practica, consta in proiectare iar aceasta implica planificarea si crearea unui stil al spatiului care sa corespunda modului dvs de viata, precum si caracteristicilor casei dvs si ale imprejurimilor acesteia.

Este de folos sa avem o idee clara in legatura cu elementele pe care dorim sa le includem in gradina, unde anume le vom plasa si ce fel de textura si structura dorim sa aiba gradina. Acest fel de planificare ne asigura ca vom selecta plantele potrivite cu solul si microclimatul sic a le vom acorda spatial de care au nevoie pentru a se dezvolta.

Este imposibil sa dictam cuiva ce gusturi sa aiba, deoarece frumusetea este vazuta altfel de ochii fiecaruia, dar exista reguli de proiectare incercate si testate si principia care se pot aplica pentru a face ca pana sic el mai mic loc sa fie atractiv sis a poata fi folosit.

Chiar si cele mai mici gradini trebuie sa aiba stil,  unul care sa se potriveasca atat personalitatii si modului dumneavoastra de viata, cat si trasaturilor caracteristice ale casei si imprejurimilor acesteia.

Echipa de proiectare D&C Garden Design cu siguranta va adopta cel mai potrivit stil de amenajare peisagera pentru gradina dumneavoastra

Amenajare gradini – servicii complete

Planificarea gradinii consta in mai multe etape: evaluarea terenului si a cerintelor dumneavoastra, masurarea, desenarea la scara, crearea unui model si translatarea modelului in suprafete cu structuri si plante.

Firma noastra dispune de o gama larga de echipamente destinate amenajarilor peisagistice si specialisti in domeniu, facand posibil punerea in practica a oricarei idei de amenajare peisagistica.

Servicii amenajare:

  • modelare teren;
  • implementare sisteme de irigatii automate/manuale;
  • pregatire teren, frezare/nivelare;
  • aplicare de ingrasaminte chimice/organice;
  • plantari/transplantari de arbori si arbusti;
  • gazonari cu samanta;
  • rulouri de gazon;
  • lacuri si cascade;
  • alei decorative si pavaje.

Activitatea de amenajare gradini nu consta doar in crearea si intretinerea gazonului. Este o adevarata arta care poate sa va aduca satisfactii deosebite, daca sunt respectate cateva aspecte esentiale si daca proiectul gradinii este unul armonios care se integreaza perfect zonei in care se afla si corespunde expectantelor proprietarului.

Diferite tipuri de amenajare gradini

Atunci cand va imaginati gradina dumneavoastra, trebuie sa va ganditi la o serie de aspect. De exemplu: tineti mai mult la forme sau sunteti mai degraba adeptul unui stil liber? Va plac mai mult plantele care cresc salbatic si abundant sau preferati o imagine ordonata, structurata? Doriti sa utilizati gradina pentru odihna si recreere sau doriti sa si lucrati in ea?

Pentru a va ajuta in gasirea unui raspuns la aceste intrebari, trebuie sa cunoasteti tipurile de gradini ornamentale.

Clientul va trebui sa-si manifeste preferinta pentru ca noi sa-i punem in practica ideea, astfel incat finalul lucrarilor noastre sa reprezinte exact ceea ce el si-a dorit. Noi vom proiecta aleile, vom stabili sistemul de irigat, suprafata gazonului, locul rondurilor cu flori, plantarea arborilor, pentru a rezulta gardina pe care o doriti.

Intretinere spatii verzi

Dupa amenajarea spatiului verde, urmatorul lucru pe lista ar trebui sa fie lucrarile de intretinere gazon, cat si cele de intretinere a plantelor si a celorlalte elemente din gradina.

Ingrijirea gazonului trebuie sa fie demarata primavara, indata ce vremea o permite, prin lucrari specifice cum ar fi aerarea si fertilizarea acestuia cat si anumite tratamente fitosanitare. Dupa aceasta operatiune, trebuie aplicat fertilizant pentru a asigura gazonului toate elementele nutritive necesare unei dezvoltari sanatoase, pentru o perioada indelungata. Totodata se efectueaza si tratamentele fitosanitare necesare combaterii bolilor si ciupercilor favorizate de depunerile de zapada de peste iarna.

Una dintre cele mai importante lucrari de intretinere a gradinii, este tunderea corecta si in mod regulat a gazonului. Deasemeni el trebuie erbicidat, udat, dar si tratat impotriva daunatorilor precum insectele si ciupercile, dar si a altor boli. Toti acesti pasi trebuie efectuati cu atentie, pe baza unui diagnostic pus de catre un inginer horticultor. In schimb, lipsa unei intretineri incorecte poate duce la deteriorarea partiala sau totala al gazonului.

Sa nu uitam nici de celalalte elemente ale gradinii, care presupun si ele intretinere corespunzatoare. De la ingrijirea florilor, la toaletarea copacilor si a arbustilor, este nevoie de tratament separat pentru fiecare soi de planta, inclusiv protejarea celor sensibile peste iarna. Totodata este nevoie si de stropirea preventiva si curativa a plantelor in caz de boala sau impotriva daunatorilor deja existenti.

Orice gradina trebuie constant intretinuta si ingrijita pentru a nu se deteriora in timp. Firma noastra, D&C Garden Design, va ofera servicii profesionale de intretinere gradini si spatii verzi cu ajutorul unui personal calificat, a utilajelor si uneltelor profesionale, oferind atentie speciala atat gazonului cat si celorlalte coltisoare verzi.

Sistem de irigatii

Beneficiul sistemelor de irigatii este reprezentat de faptul ca plantele si copacii din gradina dumneavoastra vor primi apa pe cale artificiala, in cantitati adecvate, pentru a acoperi, alaturi de precipitatiile naturale, necesarul de umiditate al acestora.

Folosind un sistem automat de irigatii, plantele dumneavoastra vor fi sanatoase, vor inflori timp mai indelungat, iar gazonul dumneavoastra va fi des si verde.

Viata plantelor si a gazonului din gradina dumneavoastra este prelungita pe langa alti factori si de apa. De aceea nu ezitati sa comandati si sistemul de irigatii care permite controlul riguros al volumelor de apa distribuite cu uniformitate optima cu ajutorul dispozitivelor de pulverizare de ultima generatie si controlat strict de calculatorul programabil in functie de tipul de sol si anotimp.

Gazon

Rulourile de gazon reprezinta cea mai rapida varianta de inverzire a unei suprafete de teren.
Aspectul final in cazul folosirii rulourilor de gazon este al unei peluze mature, ca un covor verde compact, in care nu se vede pamantul substrat, firele de iarba fiind dese, uniforme, de culoare verde inchis.

Pavaj

Suprafetele aflate in aer liber trebuie sa fie pavate astfel incat sa se asorteze cu gradina dumneavoastra. Exact le fel cum alegeti o podea pentru interior, trebuie sa reflectati si pentru gradina: stilul, costurile si utilitatea practica a materialelor folosite. Pavajul, in toate formele variate ale acestuia, este unul dintre cele mai utile adaugiri pe care le aplicati supraftelor in aer liber. El ofera un support rezistent pentru mobilier, ghivece si alte elemente. De la inceputul proiectarii se stabilesc aleile si formele de pavaj. Echipa noastra este un bun consultant si proiectant in propunerea aleilor, a spatiilor de dale si a formelor si texturii de pavaj.

Consultanta

D&C GARDEN DESIGN S.R.L. va ofera consultanta pentru solutionarea problemelor legate de spatiul verde: analiza peisagistica, proiectare in programe de arhitectura, intocmire devize si sfaturi practice pentru amenajarea si intretinerea gradinilor.